”Der er min far – og der er jeg!” siger Pernille Klüwer begejstret, mens hun peger i et fotoalbum med billeder fra bofællesskabet Løkkekrogens åbning i 1994.
Pernille og flere af de andre beboere har boet i Løkkekrogen lige siden. Og det er de rigtig glade for. Pernille siger:
”Jeg synes, det er et perfekt hjem! Vi får jo hjælp til noget. For eksempel rengøring, handle, gå i banken og tandlæge. Men jeg går selv til frisøren.”
Pernille viser rundt i sin bolig, der består af et værelse med tekøkken, et badeværelse – og en lille have. Derudover er der fælles køkken og opholdsstue.
Hun har en stor samling DVD’er – blandt andet holder hun meget af at se danske julekalendere og krimiserier som for eksempel Rejseholdet.
Og så elsker hun at skrive. For tiden sidder hun og skriver en hel bog af i et notehæfte.
”Det er en gyser, der hedder Den sidste time. Jeg kan slet ikke slippe kuglepennen – de andre kalder mig ’forfatter’”, griner hun.
De syv beboere i Løkkekrogen har forskellige handicap og forskellige funktionsniveauer. Til daglig går de enten på job eller arbejder i et beskyttet værksted.
”Jeg kan godt lide at stå tidligt op. Jeg arbejder på et beskyttet værksted i Brøndby, hvor jeg har været i 25 år. Jeg tager toget og bussen derhen”, siger Pernille.
Per Alstrup står i spidsen for Løkkekrogens ca. 10 medarbejdere. Han lægger vægt på, at beboerne både skal have mulighed for privatliv og for hyggeligt samvær.
”Vi er først og fremmest et hjem. Det største samlingspunkt på dagen er aftensmåltidet, som vi spiser sammen, og hvor man kan fortælle, hvad man har lavet i løbet af dagen”, siger han.
Beboerne kan se menuen for de enkelte dage på en tavle, og på denne uges menu står der ud for lørdag med stort: ”Grille!”
”Ja, vi satser på godt vejr i weekenden, og så skal vi sidde ude på terrassen og grille”, fortæller Per.