Har du overvejet at springe med på el-cykelbølgen? Næsten 60 procent af den samlede udledning af drivhusgasser i Vallensbæk kommer fra bilerne ude på vejene.
Derfor er Vallensbæk Kommune gået med i en ny forsøgsordning om el-delecykler sammen med otte andre cykelglade kommuner med finansiering fra Region Hovedstaden og EU-midler. Formålet er at gøre det mere attraktivt og nemt at komme den sidste distance fra den kollektive trafik og ind ad døren til arbejdspladsen, uddannelsesinstitutionen eller hvor, man nu skal hen.
- Forsøget her er et spændende bud på, hvordan man kan kombinere både tog, bus og den nye letbane med en kort tur på cykel. Det giver vores borgere endnu bedre muligheder for at vælge den kollektive trafik til, og det er både godt for klimaet og trængslen på vejene, siger borgmester i Vallensbæk Kommune, Henrik Rasmussen.
På tværs af kommunegrænser
I alt bliver der i løbet af september opsat 1.800 nye el-delecykler fra leverandøren Dott. Cyklerne kommer til at stå ved mere end 160 centrale knudepunkter, også kaldet hubs, i ni kommuner i Region Hovedstaden. Tanken er, at du henter og afleverer delecyklerne i en af de nærmeste hubs.
I Vallensbæk kan du blandt andet finde de nye cykler ved Strandhaven St., Vallensbæk St., Vallensbæk Skole, Idrætscentret, Mosen, Sundhedshuset og ved Vallensbækvej, og flere kommer til.
Det er første gang, delecykler udrulles i ni nabokommuner samtidigt i Danmark, takket være det gode samarbejdet i Region Hovedstaden. På den måde behøver du som borger ikke bekymre dig om, om du skal krydse en kommunegrænse på delecyklen.
Projektet løber frem til udgangen af 2025, hvorefter kommunerne og regionen evaluerer delecyklerne i de ni kommuner.