På de grønne baner ved Idrætscentret står Tarek Omar med klubbens største pigeårgang lige nu. Selvom de er mange, lytter de opmærksomt på de rolige instruktioner, som han giver under fodboldtræningen. Han har været frivillig træner i snart to år for Vallensbæk IF’s U14 hold og ser stolt på, hvordan holdet er vokset - ikke kun i antal, men også i ånd.
- Det handler om mere end bare fodbold. Det handler om at pigerne får lov at føle sig som en del af noget større.
Gennem fodbold har Tarek, sammen med de andre trænere, skabt et rum, hvor unge piger kan føle sig værdsat og som en del af et fællesskab.
- Fodbold er ikke kun et spil; Det kan lære os værdien af at samarbejde, at tage ansvar, dedikation og at høre til. Det kan også være en modgift mod ensomhed og mistrivsel blandt unge. Vi siger altid, at vi vinder sammen og taber sammen. Og de ord står vi ved.
Piger vil også gerne vinde
Om det er fordi han er far til fire eller ej, så har Tarek formået at skabe et miljø, hvor pigerne tager imod hans instrukser – både inden og uden for boldbanen. Spørger man pigerne, hvad de får ud af at komme til træning to gange om ugen, er svaret blandt andet, at de får både selvtillid, overskud samt et mere positivt sind af at være med på holdet.
Pigerne nævner også, at de har fået ’taktik på hjernen’, hvor de hentyder til, at livet er lidt som fodbold – man lærer meget, også når man ikke spiller. Det understøttes især når træningen er slut, og pigerne samles. Her skal de efter trænernes anvisning nævne én ting, som de selv synes, at de har gjort godt til dagens træning, inden de må forlade banen.
- Der er sket meget med pigefodbold de seneste år, og det er glædeligt. Og vores piger vil gerne vinde. De får blod på tanden og en kampgejst, når vi spiller sammen. Mit håb er, at vi kan blive ved med sammen at skabe et frirum gennem fodbold, hvor de unge piger både får gode oplevelser og en pause fra både skærme og sociale medier.
På banen er der nemlig nul skærm. En regel, som alle mener, er den bedste for fællesskabet, for kommunikationen og for de gode vaner. Noget som står i modsætning til tidsånden, hvor unge ifølge Tarek Omar ofte føler de konstant skal præstere og være på for at lykkedes.
- Jeg tror, det vigtigste for os alle, er at høre til et sted, men måske er det især vigtigt, når man er i begyndelsen af de svære teenageår, hvor man prøver at finde sin plads i verdenen. Det håber jeg, at holdet kan blive ved med at være for vores piger.