”Er det dig, der er strikketante, er det dig, der er strikketante?”
Sådan modtager børnene typisk 76-årige Lis Falk, når hun hver 14. dag møder ind i Egholmskolens SFO. For som strikketante er man vældig populær.
Strikketanter var et pilotprojekt i foråret og blev modtaget så godt – både af børn og tanter – at det efter efterårsferien vender tilbage som et fast tilbud i Egholmskolens SFO. Samtidig vil vi gerne udvide projektet til børn i 3.-4.-klasse, så endnu flere børn får gavn af strikketantesuccesen. Derfor er vi nu på udkig efter flere frivillige tanter og onkler.
Som tante sidder du ofte alene sammen med ét barn, og det giver god anledning for en sludder over strikkepindene. Netop samværet er projektets styrke, forklarer seniorkonsulent Loui Stampe Lund:
”Som ansat i SFO’en har du ikke mulighed for at sidde med ét barn i halvanden time, men det skal der være i det her projekt.”
Et møde mellem generationer
SFO-leder Sussie Vørre, der oprindelig fik ideen til strikketanter, nyder at se, hvor meget glæde strikketanterne bringer:
”Strikketanter er lige så meget et møde mellem mennesker, som det handler om at strikke, og mødet mellem generationerne er så fedt.”
Lis Falk fremhæver også samværet med børnene som det bedste ved projektet:
”Første gang var der en lille pige, der tog mig i hånden og sagde: ”Det er ærgerligt, du ikke kommer på mandag, jeg synes, du er så sød”. Så er dagen da reddet, ikke,” siger hun og tilføjer:
”Jeg er altid i godt humør, når jeg går derfra. Mine egne børnebørn er voksne, og jeg synes små børn er så umiddelbare og dejlige.”