Få børn og unge er med i køkkenet, når der skal laves mad derhjemme, og det betyder, at de ikke får kendskab til forskellige råvarer og heller ikke lærer at lave mad.
Mad og måltidsvaner bliver grundlagt i barndommen og tages med ind i voksenlivet, og derfor giver det god mening, at madkundskabsfaget bruges til at lære eleverne at hakke, bage og stege og sætte fokus på madglæde – og hvor let det er selv at lave mad.
Både lærere og elever får en på opleveren
Madkundskabslærerne i Vallensbæk har nu mulighed for at få besøg af medarbejderne fra Madborgerskab, der – med fokus på retter eleverne kan lide – underviser i klasserne og styrker elevernes interesse for mad, måltider og madlavning.
Madborgerskab-folkene kommer på besøg tre undervisningsgange, og forløbet planlægges og gennemføres i samarbejde med klassens egen madkundskabslærer. Konceptet skal ses som et supplement til det arbejde, som læreren allerede gør for at give eleverne lyst til at kaste sig over madlavningen.