En lille landsby med en gammel kirke, stråtækte huse og et gadekær med andefugle. Man skulle måske ikke tro, at det er der, børnefamilierne anno 2024 ser sig selv, men i Vallensbæk Landsby oplever man i disse år at få mange nye børnefamilier, som gerne vil dyrke deres lokalsamfund og naboer.
Men hvad er det, de søger af liv i landsbyen? Det har magasinet Vallensbæk NU spurgt to af dem om.
Familien Amin
Laila og Jens Amin flyttede til landsbyen fra Strandhaven i oktober 2023 med deres to drenge og en lillesøster på vej.
Hvorfor valgte I at bo her?
Laila: Vi kiggede på landsbyen af flere årsager: Begge drenge går på Vallensbæk Skole, og vi ville gerne flytte tættere på.
Jens: Og så virkede landsbyen hyggelig. Vi forelskede os i landsbyidyllen. Selvom det er på landet, så bor vi centralt. Det er en god kombination af landsby og natur. Vi kan gode lide at tage på cykelture rundt i mosen eller i området ved Vallensbæk Sø.
Hvad sætter I særlig pris på ved landsbyen eller nærområdet?
Laila: Jeg synes også, det er dejligt, at vi kommer hinanden ved som naboer. Jeg kan huske, at dengang vi flyttede ind, lige inden vores datter blev født, så bankede nabodamen på og sagde, at når nu fødslen snart stod på, ville hun gerne invitere drengene inden, så de kunne lære hende at kende i det tilfælde af, at det pludselig skulle gå stærkt med at komme på hospitalet. Det, synes jeg dengang, var et kæmpe signal om, hvad fællesskabet i landsbyen kan rumme.
Parret til venstre i billedet er Laila og Jens Amin.
Familien Murmann Gotfredsen
Søren Murmann Gotfredsen flyttede til Vallensbæk Landsby i 2018 sammen med Micala og deres to piger efter flere års ophold i udlandet.
Hvorfor valgte I at bo her?
Jeg er opvokset på Frederiksberg, men Micalas forældre boede her fra 1988, så hun er vokser op her. Så da vi talte om at flytte til Danmark igen, var det faktisk mig, der foreslog Vallensbæk Landsby. Det var alligevel her, hos mine svigerforældre, vi boede, når vi var hjemme på besøg, og jeg elskede at være her. Der er fredeligt, sikkert og trygt, tæt på byen og med nem adgang til både s-tog og motorvej.
Hvad sætter du særlig pris på ved landsbyen eller nærområdet?
Der har været et stort generationsskifte de sidste 5-7 år, og rigtig mange børnefamilier flytter igen til byen. Så vi rider på en stor bølge af engagement. Børnene stryger rundt fra hus til hus på legeaftaler, og det gør, at de får lagt telefonerne og i stedet går ud og leger. Så der er nogle gode værdier her og en samhørighed.
Og så er jeg bare stolt af at bo her: hvilken anden kommune har sin egen vandskiklub, golfcenter, ridesportscenter med kongelige gæster, et stærkt foreningsliv, snart egen svømmehal, grønne områder som sø, mose og strand.